Chinflex voetmassage

Chinflex: het woord zegt al genoeg over de herkomst. Al sinds 4000 jaar wordt voetreflexmassage als natuurlijke en veilige geneeswijze in China toegepast. De Chinezen hebben dan ook een ruime ervaring op dit gebied. Ze gebruiken voetreflexmassages om tot op hoge leeftijd vitaal te blijven en de gezondheid te behouden, dus grotendeels ook preventief.

East meets West

Pas zo’n 150 jaar geleden deed de voetreflexmassage zijn entree in het Westen. Inmiddels is ook hier de effectiviteit ervan ruimschoots bewezen. Er zijn wel verschillen tussen de Westerse en Chinese technieken. In het Westen worden alleen de voeten gemasseerd en dit gebeurt met een speciale duimtechniek.
Bij Chinflex massages wordt lichaamsbeweging ingezet om druk uit te kunnen oefenen. Hierdoor kunnen de handen ontspannen blijven en de gewrichten ontlast. Daarnaast werken de Chinezen ook op de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op voeten, onderbenen en knieën.

Tijdens mijn opleiding voetreflexologie heb ik zowel de Westerse als de Chinese visie en grepen geleerd. De combinatie van beide systemen biedt ongekend veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van de behandelingen.

APK’tje

Voetreflexmassages winnen in het westen nog steeds aan Chinflex voetmassagepopulariteit door de vele positieve reacties. Er zijn steeds meer mensen die hun voeten laten masseren vanwege het weldadige gevoel dat het oplevert. In veel Oosterse landen is het de gewoonste zaak van de wereld dat je je voeten regelmatig laat masseren, als een soort ‘onderhoudsbeurt’.

Weet je dat je in China als een slechte arts beschouwd wordt als je patiënt ziek wordt? Een goede arts zorgt ervoor dat je niet ziek wordt maar gezond blijft!

Gezien het feit dat een voetreflexmassage zeer ontspannend voelt en óók nog heilzaam werkt, is het zeker geen gek idee en bovendien een absoluut genot om regelmatig je voeten te laten masseren!

Wil jij ook een weldadige Chinflex massage ervaren?