HSP-zijn is ook gráppig!

In een deuk liggen om je eigen HSP trekjes.

Dat deed ik onlangs met een vriendin en dat moesten we zéker vaker doen, spraken we af; bij tijd en wijle onze HSP ticjes met elkaar delen en het uitgieren van de herkenning.

Vind jezelf eens grappig

We zijn geneigd alleen maar te kijken naar de vervelende kanten van het hoogsensitief-zijn. Zoals zomaar doodmoe kunnen zijn. Raar gevonden worden, of een grappig HSPwatje. Niet ‘gezellig’ naar een feestje willen…

Wat nou als je juist heel bewust gaat letten op de leuke en mallotige kanten van de HSP medaille? Of ze gewoon willens en wetens grappig gaan vinden?

Ik bijt het spits af:

Mijn HSP vriendin en ik bleken allebei het volgende te doen: bij de supermarkt een karretje uit de langste rij pakken en na gebruik in de kortste terug zetten. Zodat a) de disbalans wat minder wordt en b) de winkelbediende ontlast wordt.

Ik hou achter het stuur extra rekening met elke lesauto. Ik werk mee, zogezegd. Want het zou zomaar kunnen dat ze aan het afrijden zijn en ik zou toch niet de reden willen zijn dat ze zakken…

Door een drukke winkelstraat laveer ik moeiteloos tussen de drommen mensen. Want ik zie al vooruit wie zich op welke manier gaat bewegen. En de meeste andere mensen lopen gewoon rechtdoor zonder op te letten. Dus ik zig-zag.

Het automatisch rekening houden met anderen is een typisch ‘HSP ding’.
Maar in plaats van me te ergeren aan al die ‘onverschillige’ mensen, kan ik meestal smakelijk lachen om mijn éigen rol in het geheel.

Om welk typisch HSP trekje van jezelf moet JIJ (of zou je kunnen) lachen?
Deel het hieronder en laat ons meegenieten!

3 reacties op “HSP-zijn is ook gráppig!

  1. Oh, wat jij daar beschrijft, dat doe ik ook allemaal!! Grappig, dat meer mensen dat zo doen.
    Ik raap ook rommel van straat op om het weg te gooien. Of als ergens een verdwaalde handschoen ligt, zal ik hem oppakken en ergens in het zicht leggen. Het liefst zodat het arme voorwerp niet door anderen vertrapt wordt.
    Frank zet in de winkel spullen in de goede schappen als ze ergens verkeerd blijken te staan.
    Ik laat in de rij voor de kassa mensen vóór die het volgens mij “verdienen”.

  2. Niet zozeer grappig, maar wel mooi (vind ik): Binnen een seconde degene spotten in een groep die wat verloren/verlegen om hulp om zich heen kijkt. En daar dan op af stormen om die te helpen (‘redden’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.