Groene smoothies

Als je te vaak naar je zin moe of futloos bent, doe je er goed aan je te verdiepen in groene smoothies voor meer energie.

Je trekt misschien al een vies gezicht bij het idee groene smurrie te drinken, maar wees gerust: het hoeft niet smerig te zijn en ook niet helemáál groen. Je kunt er namelijk gerust fruit aan toevoegen als gezond en natuurlijk zoetmiddel. Zo kun je elk seizoen enorm veel afwisselen.

Levenslicht

Chlorofyl is het pigment dat algen en planten hun groene kleur geeft. Planten vangen vooral hiermee zonlicht op en zetten het om in chemische energie. Tijdens fotosynthese wordt koolstofdioxide omgezet in andere stoffen voor de plant om verder te kunnen groeien. Daarna stoot groen blad zuurstof uit aan de omgeving.

Feitelijk houden vooral groene groenten het zonlicht vast. Door bladgroen te eten nemen we deze lichtenergie letterlijk op!

Dr. Popp ontdekte in de jaren ’70 dat levende cellen, dus ook onze lichaamscellen (!!) lichtdeeltjes vasthouden en ook uitstralen. Hij gaf er de naam biofotonen aan (levens-licht). Vooral wanneer wij groen voedsel eten nemen onze cellen letterlijk deze lichtdeeltjes op.

Groene bladgroenten voeden jou optimaal met levenslicht.

Waarom groene smoothies?

Als jij regelmatig een gebrek aan energie ervaart, is het een heel goed idee om je te voeden met groene groenten, met hun overvloed aan levenslicht.

Groene groenten zoals sla, spinazie, maar ook courgette en komkommer, bevatten heel veel vitaminen, mineralen en vezels. Tijdens het koken verdwijnen echter veel van deze voedingsstoffen.

Wanneer je bladgroenten met fruit mixt in een blender, is dit niet het geval. Omdat je de groenten niet kookt blijft niet alleen het levenslicht behouden, maar ook krijg je meer vitaminen, mineralen én vezels binnen.

De mineralen in de (vooral biologische!) bladgroenten zullen je lichaam zuiveren van de gifstoffen die we dagelijks binnenkrijgen. Denk aan luchtvervuiling, electrosmog, watervervuiling – hoe gezond je ook leeft, je bent er toch dagelijks ontvankelijk voor. Door het eten/drinken van groene bladgroenten bied je hier meer weerstand aan.

Groen = slank + mooi + gezond

Wanneer je veel groene bladgroenten in een smoothie verwerkt, heb je een caloriearm maar vullende drank. De enorme hoeveelheid aan plantenvezels geven een verzadigd gevoel. Met als gevolg: afvallen zonder honger.

Ook je huid heeft veel baat bij groene smoothies. Je zult merken dat het naarmate je vaker groene smoothies drinkt, het gezonder en soepeler zal worden.

Omdat je weerstand tegen schadelijke bacteriën en virussen zal toenemen, je stoelgang verbetert en je bloeddruk verbetert, zul je ook minder vaak ziek worden.groene smoothies

Zoek je inspiratie voor groene smoothies? Dan adviseer ik je dit e-book. Het geeft uitgebreide achtergrondinformatie, tips en uiteraard recepten met ingrediënten die gewoon voorhanden zijn.

Als bonus krijg je er ook nog recepten bij voor fruitsmoothies, superfoodsmoothies, een dieetschema én paleorecepten!

groene smoothies

2 reacties op “Groene smoothies

 1. Hoi, lijkt me een mooi boek ter inspiratie! Zelf ben ik suikerbalanscoach en altijd op zoek naar nieuwe recepten, ook voor mijn klanten. Ik ontvang het boek graag. Zijn de smoothies trouwens ook in te vriezen? Dat hoorde ik laatst van een klant die dat deed. Wel zo praktisch! Ben benieuwd naar jouw antwoord hierop. Vr.gr. Hanneke Hasselaar (Bewust zonder Suiker).

  1. Hallo Hanneke,

   Dank je wel voor je reactie. Balans in suikergebruik is inderdaad heel belangrijk. Wat veel mensen niet beseffen is dat elke aardappel, bord pasta of glaasje alcohol dat ze drinken ook in het lichaam omgezet wordt tot suikers. Dus die hagelslag laten staan en nog een wijntje nemen is niet echt effectief. 😉
   Het e-book van de groene smoothies kun je bestellen door op het plaatje in de blog te klikken. Je krijgt er nog 4 bonussen bij, o.a. recepten voor fruitsmoothies en paleo recepten. Zeer de moeite waard – laat je inspireren!

   Groetjes,
   Pauline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.