Je hebt altijd gelijk

“Hij is heel aardig hoor – en je mag zelf muziek uitkiezen.”

Lispelde ik bemoedigend het tienermeisje toe dat de wachtkamer kaakchirurgie met me deelde, samen met haar moeder en in de andere hoek een jong echtpaar.

Ze keek me wat argwanend aan, deze vrouw van middelbare leeftijd die haar aansprak, ijspakking tegen een dikke wang drukkend, bebloed zeverend in een papieren tissue.

Van hot naar haar

Ergens in juni was ik naar de tandarts geweest.
“En toch is er iets aan de hand linksboven, volgens mij een ontsteking”.

Foto wees uit dat ik wellicht gelijk had. Doorverwijzing naar een ‘endodontoloog’. Had ik tot die tijd nooit van gehoord. Het is kennelijk het tijdperk van de –logen. Vroeger had je anesthesisten. Nu moet je je tong om het woord anesthesioloog draaien.

Hoe dan ook, een endodontoloog is gespecialiseerd in wortelkanaalbehandelingen. Nu had de betreffende kies al jaaaaren geleden zo’n behandeling ondergaan, maar de conclusie was dat ‘ie nog eens over mocht, want niet diep genoeg.

Weer een maand later was ik eindelijk aan de beurt.

Dus in de stoel van de endodontoloog. Aardige, trouwens. Zowel de stoel als de loog.

je hebt altijd gelijk

Tijdens de behandeling hoorde ik boven mijn hoofd gemummel tegen de assistente. Kort daarna verscheen een mede-loog, die zich over mij heen boog. Ik kon niet anders dan ‘Hmmm? Hmmm?’ uitstoten, met open handpalmen gebarend.

De logen hadden een vierde wortel ontdekt. Niet gebruikelijk bij deze kies.
Moest ook gedaan. Ah, dacht ik intussen: de veroorzaker van het kwaad.

Dat bleek ook de conclusie van de aardige loog. Moest nu snel over zijn, de klacht.

Not.

Bobbel in tandvlees groeide.
Bezoek aan collega van de loog, die zelf op vakantie was. Collega prikte in mijn tandvlees om de druk eraf te halen en ik zou weer terug gebeld worden door eigen loog voor een oplossing.

Doorverwijzing

Drieëneenhalve week later. Blik op foto. Hmmm, wordt toch kaakchirurg, vreesde loog.

Dus weer berichtje aan eigen tandarts voor doorverwijzing.
Voor de leuk kreeg ik er twee thuisgestuurd.

Vier maanden na dat eerste tandartsbezoek mocht ik eindelijk, éin-de-lijk naar de kaakchirurg. Met de bemoedigende naam Koppendraaier.

Ik had er zin in!
Heus, echt waar. Ik kon niet wachten. Die ochtend allerhande Nuttige Dingen gedaan en keurig op tijd zat ik in de wachtkamer Kaakchirurgie.

Ik had me al een paar dagen ingebeeld dat de behandeling uitstekend zou verlopen. Dat ik ontspannen zou zijn, vol goede moed. Dat de kaakchirurg er net zoveel zin in zou hebben als ik. Dat hij goed uitgeslapen zou zijn en in opperste stemming. Dat hij bekend zou staan om zijn vaardigheid en kennis. Vlot en hygiënisch ook.

Ik zou zelfs een middag vrij nemen, oh weelde!
En oh ja, ik zou voor de zekerheid ook Paracetamol en Ibuprofen in huis halen. Ter voorbereiding hield ik twee inlegkruisjes onder de kraan en legde ze in de vriezer, bij wijze van ijspakkingen (tip: gebruik zwaar maandverband. Blijft langer koud).

Kortom, ik was er helemaal klaar voor.

Arbeidsvitaminen

Eindelijk. Ik was aan de beurt.

In de stoel. Verdoving.

Potdokie joh, hoe oud IS die Koppensneller – uh – draaier (sorry, mijn ezelsbruggetje) eigenlijk? Wat een jeugdige, gezellige verschijning!

Terug naar de wachtkamer om de verdoving  te laten inwerken. Halve gezicht voelen wegvallen. Jee, is dat écht mijn lip? Ziet het eruit zoals het voelt?

Behandelkamer.
Aardige assistente ook, trouwens. Welke muziek ik wenste te horen.je hebt altijd gelijk

Welke muziek ik wenste te horen?? Hoe dat?
Nou, meneer Koppendraaier heeft hier een mogelijkheid om muziek af te draaien tijdens de behandeling. Wilde ik modern, klassiek…?

Op de vraag hoe oud de leuke kaakchirurg nou helemaal was, hoorde ik dat iederéén hem jonger inschat. Maar hij is heus, echt waar, al 37. Met drie kindertjes.

Maandagochtend, topdrukte kennelijk. De jonge vader kwam opgewekt binnen en complimenteerde me met mijn muziekkeuze. We hadden eerst Händel opgezet. Maar die klonkt wat opgejaagd – dan liever Mozart.

De behandeling was uitermate gezellig. Of ik mijn hoofd een beetje naar rechts wilde draaien. Ik maakte er geen gevatte opmerking over. Zou flauw zijn.

Gesprekken over muziek, dat hij de geluidsbox bij elkaar had gespaard met Campinapunten want ja, jonge kinderen hè? Hij was er zelf ook erg blij mee. Veel beter geluid zo.

Oepsie, liet de assistente weten, hadden ze nou tóch per ongeluk het Requiem opgezet. Bedoelden ze verder niets mee, hoor. Duim omhoog van mij. Prachtig Requiem. Het geluid van de boor dissoneerde er jammerlijk mee.

Ik zag roodgekleurd hechtdraad in close-up heen en weer gaan en dat was ‘ie dan weer.

Ijspakking voor mevrouw, nog even in de wachtkamer tot ik de náfoto mag. Volgende patiënt lispelend geruststellen.

En dan bloederig kwijlend met blauwe ijspakking tegen volgepropte wang door de gangen en terug naar de parkeerplaats. Als ik kón zou ik grijnzen.

Je hebt altijd gelijk

Zie je nou wel? De wet van de aantrekkingskracht doet het gewoon. Onmiskenbaar!

Wat je denkt en voelt, creëert alles wat er met je gebeurt en alles wat je in je leven ervaart.
Ik was zó overtuigd dat de behandeling mee zou vallen en heb het zó van tevoren gevoeld, me positief voorbereid en er werkelijk naar uitgekeken, dat ik de gewenste uitkomst aangetrokken heb.

Met je gedachten en vooral je gevoelens, magnetiseer je je omstandigheden. Je trekt gewoon aan wat je uitstraalt. Deze wet werkt altijd en overal. Net als de wet van de zwaartekracht. Of je er in gelooft of niet.

Je hebt altijd gelijk, hoe dan ook. Wat je denkt/voelt trekt het gelijke aan. Frequenties trekken gelijke frequenties aan. Alles is energie, tenslotte.

Ik lees er toevallig de laatste tijd weer meer over en ben ermee aan het ‘spelen’. Gewoon uitproberen. Of het écht zo werkt.

Ze kunnen me wel van alles vertellen. Toch…?

Wondere wereld

En weet je wat?
Als je oplettend bent en heel bewust met deze universele wet omgaat, ga je iets merken. Je ervaart ineens allemaal ‘wonderen’.

In een vermoeide, negatieve stemming zul je mensen, omstandigheden en gebeurtenissen aantrekken die je dag stroef en stressvol zullen maken.
En je hebt gelijk. Natuurlijk! Life sucks.

Maar… als je vrolijk en positief je dag ingaat trek je daarmee mensen, omstandigheden en gebeurtenissen aan die je dag nóg mooier maken.
Het leven is geweldig en vol wonderen! Je hebt uiteraard wéér gelijk.

Onzin?
Als je dat wilt dan is het zo en zul je daar ook bewijzen voor vinden.

Spannend en avontuurlijk?
Als je dat wilt dan is het zo en zul je daar ook bewijzen voor vinden.

Je wordt altijd met het gelijke beantwoord: ‘Your wish is my command’. Wat je wilt, voelt, denkt, uitstraalt – dat krijg je gewoon terug. Als een boemerang.

Hoe cool is dat?

Speel er eens een maand mee.

En laat je verrassen door kleine en grote ‘wonderen’.
Of niet, natuurlijk. Je hebt altijd gelijk, hoe dan ook!

‘Als je de geheimen van het universum wilt ontdekken,
moet je in termen van e
nergie, frequentie en vibraties denken’ – Nikola Tesla

1 reactie op “Je hebt altijd gelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.