Magnesium Massage

Een Magnesium Massage bij Maridadi  werkt extra effectief bij stress en vermoeidheid.

Magnesium is een cruciaal mineraal dat de celwanden soepel en gezond houdt, en is belangrijk voor een goede stofwisseling in het lichaam. Tevens heeft het een gunstige werking op het centraal zenuwstelsel en een optimaal functioneren van de spieren. Het speelt ook een belangrijke rol in de energievoorziening van ons lichaam (in de vorm van ATP), in de werking van de hartspier en bloedvaten, de slaap én een goede darmwerking.

Anti-stress mineraal

Magnesium heeft een zeer effectieve werking bij stressklachten. Waar calcium de spieren aanspant, heeft magnesium juist een kalmerende werking. Het ontspant de spieren en bloedvaten. Wie extra calcium neemt kan juist een magnesiumtekort krijgen. Magnesium reguleert de bloeddruk en het hartritme. Naast de spieren ontspant het ook de hersenen, waardoor je beter gaat slapen.

We hebben massaal een chronisch magnesiumtekort door gebrekkige voeding, wat mede te wijten is aan bodemuitputting. Gemiddeld halen we maar 240 mg magnesium uit voedsel, terwijl we zéker 400 mg per dag nodig hebben. Daarbij kunnen medicijnen een rol spelen bij verminderde opname in maag en darmen.

Een magnesiumtekort kan een grote rol spelen bij vitaliteitsproblemen, afname van mentale processen en spiermassa. Om deze reden wordt magnesium ook ‘het geheim van gezond ouder worden’ en ‘vonk van het leven’ genoemd.

Via de huid

De grootste voorraad zuiver magnesiumchloride bevindt zich in ons eigen land, in Veendam. Het gebruik van magnesiumchloride in de vorm van olie, gel en zout is de meest natuurlijke manier om een magnesiumtekort aan te vullen.

Een van de meest effectieve én natuurlijke manieren om een magnesiumtekort aan te vullen is via de huid, ofwel ‘transdermaal’. Onze huid is ons grootste orgaan en kan veel stoffen opnemen die via het spijsverteringskanaal (door welke verstoring ook) afgebroken worden. Via de huid dringt het magnesium direct door in de cellen, waar het zijn heilzame werk doet op een optimale, niet-belastende en veilige wijze.

Maridadi Magnesium MassageMagnesium Massage

Magnesiumchloride opgelost in water geeft een olie-achtige substantie. Tijdens een voetreflex massage bij Maridadi worden zowel de voeten als onderbenen gemasseerd. Door te masseren met magnesiumolie wordt de werkzaamheid van de massage en het magnesium door elkaar versterkt.

Voor deze massages wordt het zuiverste magnesium met het hoogste mineralengehalte ter wereld gebruikt, nl. de magnesiumchloride uit Veendam.

Klik hier MaridadiWil je ook zo’n weldadige magnesium massage ervaren?

pijl-rechts