Magnesium: een essentiële levensbehoefte

Magnesium (mg) is een mineraal, net als zink, calcium en ijzer. Mineralen zitten in de aardbodem en zijn cruciaal voor je gezondheid; ze zorgen ervoor dat vitaminen hun werk kunnen doen in je lichaam en sturen enzymen aan, waardoor allerlei lichamelijke processen goed verlopen. Helaas is onze bodem veelal uitgeput en vervuild. Hierdoor krijgen wij de meest essentiële vitaminen, mineralen en sporenelementen niet meer middels onze voeding binnen.

Wat is de rol van magnesium?

Magnesium houdt de celwanden soepel en gezond en is dus belangrijk voor een goede stofwisseling in het lichaam. Tevens heeft het een gunstige werking op het centraal zenuwstelsel en een optimaal functioneren van de spieren. Het speelt ook een belangrijke rol in de energievoorziening van ons lichaam (in de vorm van ATP), in de werking van de hartspier en bloedvaten, de slaap én een goede darmwerking.

Magnesium heeft bovendien een zeer effectieve werking bij stressklachten.

Nederlandse Magnesium via de huid

De grootste voorraad zuiver magnesiumchloride bevindt zich in ons eigen land, in Veendam. Het gebruik van magnesiumchloride in de vorm van olie, gel en zout is de meest natuurlijke manier om een magnesiumtekort aan te vullen.

Een van de meest effectieve én natuurlijke manieren om een magnesiumtekort aan te vullen is via de huid, ofwel ‘transdermaal’. Onze huid is ons grootste orgaan en kan veel stoffen opnemen die via het spijsverteringskanaal (door welke verstoring ook) afgebroken worden. Via de huid dringt het magnesium direct door in de cellen, waar het zijn heilzame werk doet op een optimale, niet-belastende en veilige wijze.

magnesium

Magnesium Massage bij Maridadi

Magnesiumchloride opgelost in water geeft een olie-achtige substantie. Tijdens een voetreflex massage bij Maridadi worden zowel de voeten als onderbenen gemasseerd. Door te masseren met magnesiumolie wordt de werkzaamheid van de massage en het magnesium door elkaar versterkt.

Voor deze massages wordt het zuiverste magnesium met het hoogste mineralengehalte ter wereld gebruikt, nl. de magnesiumchloride uit Veendam.

magnesiumBel of mail voor meer info:

magnesium