Supermarktanekdote

Sommige mensen zijn visueel ingesteld, anderen auditief.
Er zijn ook mensen met een zeer sterk ontwikkelde smaak, reuk of gevoel.

Vandaag heb ik spontaan een nieuw fenomeen in het leven geroepen:

De Supermarktanekdote.

In gesprek met een HSP cliënt bekeken we samen op welk vlak ze het meest vastloopt. En ook waar juist haar kwaliteiten zitten. Vaak zijn die, hoe vreemd het oppervlakkig ook lijkt, met elkaar verbonden.

De allereerste is van mij

We bedachten een leuk experiment om je sterkst ontwikkelde zintuig te ontdekken: ‘De Supermarktanekdote’.
Het gaat als volgt: Neem bij je eerstvolgende supermarktbezoek bewust de tijd. Wees oplettend en zorg dat je, als je de supermarkt uitkomt, een anekdote hebt over je bezoek . Het mag raar zijn, maf, apart, mooi, emotioneel… áls je maar iets hebt opgemerkt. En deel het dan met iemand.

Om er even uit te zijn liep ik zelf even naar de supermarkt voor een tussendoor-boodschapje. Ik was uitermate alert, want de eerste Supermarktanekdote moest natuurlijk van eigen hand zijn.

En ik vond er een.

Met een grijns, want wie merkt nou zoiets op? Ik ga er niet bewust naar op zoek, ik zie het gewoon. Zonder te weten dat dit een blog zou worden haalde ik mijn mobiel tevoorschijn en maakte onderstaande foto’s.

  PARELHOEN FILET

EENDEN BORSTFILET

Kortom: ik ben visueel ingesteld. En zie taaldingetjes. Ik kan er zomaar heel erg over nadenken én er heel erg om lachen. Om het taaldingetje zelf en om mijn taaldingetjestic.

Ik ben erg benieuw naar jullie eigen Supermarktanekdote. Deze kan je op een ludieke manier inzicht geven in je sterkst ontwikkelde zintuig.

Deel je ervaring hieronder en laat ons meegenieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.