Voetreflex massage

Uitgeput? Te vol hoofd? Gespannen lijf?

Voetreflex massages zijn een weldaad voor lichaam én geest. Een voetreflex massage kun je zien als een complete ontspanningsmassage, maar dan via de voeten.

In de eerste plaats is een voetreflex massage bijzonder ontspannend. De massages zijn zacht en de werking is zeer subtiel. Ideaal voor wie (over)gevoelig is voor prikkels.
Door een zachte stimulering van de vele reflexpunten in de voeten wordt het lichaam geactiveerd om weer in balans te komen.

Daarnaast wordt het lichaam gestimuleerd om zélf een eventuele disbalans te herstellen – het krijgt als het ware een prikkel tot genezing. De bloed- en energiedoorstroming worden verbeterd, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingsstoffen beter worden opgenomen.

voetreflex massage

Chinflex voetreflex massage

In de voeten bevinden zich drukpunten en zenuwuiteinden die verbonden zijn met alle weefsels en organen. Als er in het lichaam een probleem ontstaat, is dat in de corresponderende zones op de voeten vaak terug te vinden. Deze zullen dan wat pijnlijk aanvoelen of er ‘anders’ uitzien.
Door de zones op de juiste wijze te masseren (voetzonereflex) gaat het lichaam beter functioneren en zullen de klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

Bij Maridadi worden veel oorspronkelijke Chinese grepen gebruikt (Chinflex massages). De Chinese zienswijze en grepen zijn een welkome toevoeging aan onze Westerse massages en geneeskunde omdat ze elkaar prachtig aanvullen.

Op deze manier kan sneller een samenhang tussen de klachten worden gezien en een gerichtere en dus effectievere behandeling gegeven worden.

Voor wie is voetreflex massage geschikt?

Omdat dit een lichaamseigen therapievorm betreft, is een voetreflex massage geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd of klachten.

De meestgehoorde klacht bij Maridadi is vermoeidheid. Met name mensen met een hogere gevoeligheid (o.a. HSP) gaan vaker over hun grenzen en reageren uitermate goed op deze zachte behandelingen.

Een voetreflex massage is in eerste instantie ontspannend, maar werkt ook ontgiftend, verbetert de algehele doorbloeding en versterkt het zelfgenezend vermogen van het lichaam. De werking is niet alleen lichamelijk, want een voetreflex massage geeft behalve rust en ontspanning ook een positief gevoel van eigenwaarde en kan helpen om vastzittende emoties te bevrijden en communicatie te openen.

Let op: voetreflexologie is géén vervanging van de reguliere gezondheidszorg en het blijft zéker belangrijk dat bij twijfel een arts geraadpleegd wordt.

De behandeling

We zijn in totaal ca. drie kwartier bezig. De behandeling begint met een korte uitleg. Daarna volgt de voetreflex massage en na afloop kom je bij met een reinigend glaasje water.

Het effect van de voetreflex massage kan nog dagenlang doorwerken!

Reacties kunnen verschillen van een duidelijke toename van energie tot (tijdelijke) vermoeidheid. Dat laatste kan een reactie zijn op de ‘plotselinge’ ontspanning en ontgifting. Rust nemen (en water drinken!) na de behandeling is aan te raden.

voor wie voetreflex

De kosten bedragen € 40,- per behandeling.

 

Klik hier Maridadi

 

voor vragen en/of meer informatie.