Voor wie?

Voor wie voetreflex massages een beetje vaag vindt; bij klachten als hoofdpijn, stress en vermoeidheid kan een voetreflexmassage uitkomst bieden. In de voeten bevinden zich veel zenuwuiteinden en energiebanen. Deze stimuleren heeft een direct effect op het hele lichaam.

Niets vaags aan, toch?

Voor wie is voetreflex massage geschikt?

Omdat dit een lichaamseigen therapievorm betreft, is een voetreflex massage geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd of klachten.

Door een zachte stimulering van de vele reflexpunten in de voeten wordt het lichaam geactiveerd om weer in balans te komen.

Een voetreflexmassage is in eerste instantie ontspannend, maar werkt ook ontgiftend, verbetert de algehele doorbloeding en versterkt het zelfgenezend vermogen van het lichaam. De werking is niet alleen lichamelijk, want een voetreflex massage geeft behalve rust en ontspanning ook een positief gevoel van eigenwaarde en kan helpen om vastzittende emoties te bevrijden en communicatie te openen.

Je zult je zéker vitaler gaan voelen. Zelfs chronische en acute klachten kunnen verdwijnen na een serie gerichte voetreflexmassages.

De Chinese zienswijze en grepen zijn een welkome toevoeging aan onze Westerse massages en geneeskunde omdat ze elkaar prachtig aanvullen. Op deze manier kan sneller een samenhang tussen de klachten worden gezien die op het eerste gezicht willekeurig lijken. Hierdoor kan een gerichtere en dus effectievere behandeling gegeven worden.

Let op: voetreflexologie is géén vervanging van de reguliere gezondheidszorg en het blijft zéker belangrijk dat bij twijfel een arts geraadpleegd wordt.

De behandeling

We zijn in totaal ca. drie kwartier bezig. De behandeling begint met een korte uitleg. Daarna volgt de voetreflex massage en na afloop kom je bij met een reinigend glaasje water.

Het effect van de voetreflex massage kan nog dagenlang doorwerken!

Reacties kunnen verschillen van een duidelijke toename van energie tot juist  vermoeidheid. Dat laatste kan een reactie zijn op de ‘plotselinge’ ontspanning en ontgifting. Rust nemen (en water drinken!) na de behandeling is aan te raden.

voor wie voetreflex

De kosten bedragen € 40,- per behandeling.

De combinatie met een APS behandeling is zeer effectief. De voetreflex massage is in combinatie met APS therapie volledig GRATIS!

Een ontspannende voetreflex massage is ook een heel origineel kado-idee…