Voor wie?

Voor wie ‘vage klachten’ heeft als hoofdpijn, stress en vermoeidheid kan een voetreflexmassage uitkomst bieden. Een voetreflexmassage is voor iedereen geschikt, ongeacht leeftijd, gezondheid of levenswijze. Je zult je zeker vitaler gaan voelen. Zelfs chronische en acute klachten kunnen verdwijnen na een serie gerichte voetreflexmassages.

Een voetreflexmassage is in eerste instantie ontspannend, maar werkt ook ontgiftend, verbetert de algehele doorbloeding en versterkt het zelfgenezend vermogen van het lichaam. De werking is niet alleen lichamelijk, want een voetreflex massage geeft behalve rust en ontspanning ook een positief gevoel van eigenwaarde en kan helpen om vastzittende emoties te bevrijden en communicatie te openen.

Naast een verantwoorde voeding en leefwijze kan een massage de kwaliteit van het leven op een hoger plan brengen. Daarom kan een massage van belang zijn in elke levensfase.

De Chinese zienswijze en grepen zijn een welkome toevoeging aan onze Westerse massages en geneeskunde omdat ze elkaar prachtig aanvullen. Op deze manier kan sneller een samenhang tussen de klachten worden gezien die op het eerste gezicht willekeurig lijken, waardoor een gerichtere behandeling gegeven kan worden.

Let op: voetreflexologie is géén vervanging van de reguliere gezondheidszorg en het blijft zéker belangrijk dat bij twijfel een arts geraadpleegd wordt.
Ideaal zou zijn een samenwerking tussen arts en voetreflexoloog, wat in Nederland gelukkig steeds vaker voorkomt!

snowflake-groen De behandeling

We zijn in totaal ca. drie kwartier bezig. We beginnen met een korte uitleg, daarna volgt de massage en na afloop kom je bij met een reinigend glaasje water. Het effect van de massage kan nog dagenlang doorwerken!

Reacties kunnen verschillen van een duidelijke toename van energie tot juist  voor wie vermoeidheid, wat een reactie kan zijn op de ‘plotselinge’ ontspanning en ontgifting.
Rust nemen (en water drinken!) na de behandeling is aan te raden.

De kosten bedragen € 40,- per behandeling.

Voor wie een origineel kado zoekt: ooit aan gedacht om een voetreflex massage kado te geven?

De combinatie met een APS behandeling is zeer effectief. Eerst een APS behandeling en daarna een voetreflex massage geeft extra ontspanning en versnelt de afvoer van afvalstoffen.